Stevia, het zoete alternatief
“Stevia, het zoete alternatief”Dick en Ineke van der SnoekEen boekje over een heel bijzonder kruid.Uitgeverij Ankh Hermes2008 (herdruk 2009)volledig herziene versie 2013ISBN 9789020208887
Beschrijving
Stevia, het zoete alternatief
Stevia wordt door de Guaranay-indianen (Zuid-Amerika) al heel lang gebruikt in hun kruidentheeën. Stevia is zeer zoet, bevat geen suiker en geen calorieën, draagt bij tot een regulering van bloedsuiker en heeft eigenschappen, die uitermate gezondheidsbevorderend zijn.
Wij hebben het dan wel over de ‘ruwe’ steviaplant.
De steviolglycosiden, sinds december 2011 toegestaan als zoetmiddel op de Europese markt, zijn uitsluitend de zoete stoffen uit de steviaplant.
In dit boekje zetten wij onze kritische houding neer over de ontwikkelingen omtrent stevia na die goedkeuring.
U vindt vele wetenswaardigheden over dit bijzondere kruid, maar ook allerlei recepten om stevia in de keuken toe te passen.
Titel: Stevia, het zoete alternatief 128 pagina’s
Auteurs: Dick en Ineke van der Snoek
Uitgever: Ankh Hermes
Prijs: € 9,90
Stevia wordt door de Guaranay-indianen (Zuid-Amerika) al heel lang gebruikt in hun kruidentheeën. Stevia is zeer zoet, bevat geen suiker en geen calorieën, draagt bij tot een regulering van bloedsuiker en heeft eigenschappen, die uitermate gezondheidsbevorderend zijn.
Wij hebben het dan wel over de ‘ruwe’ steviaplant.
De steviolglycosiden, sinds december 2011 toegestaan als zoetmiddel op de Europese markt, zijn uitsluitend de zoete stoffen uit de steviaplant.
In dit boekje zetten wij onze kritische houding neer over de ontwikkelingen omtrent stevia na die goedkeuring.
U vindt vele wetenswaardigheden over dit bijzondere kruid, maar ook allerlei recepten om stevia in de keuken toe te passen.
Titel: Stevia, het zoete alternatief 128 pagina’s
Auteurs: Dick en Ineke van der Snoek
Uitgever: Ankh Hermes
Prijs: € 9,90