logo


Waarom celzouten zo belangrijk zijn.
Lees meer...
Celzouttherapie.nl bestaat uit:
Het Nederlands centrum voor Dr. Schüssler's celzouttherapie en Vita-Reform Van der Snoek
webbanner2
Nieuw in ons assortiment:

Testset van alle bij ons beschikbare VitaZouten in luxe lederen etui.
Voor elk VitaZout is er een glazen buis gevuld met het betreffende zout in poedervorm. Ideaal voor gebruik in de biotensor etc.constitutionele celzouttherapie

Ontwikkeling: een voortdurend proces van het vergaren van kennis en uitvoeren in de praktijk.

Het Nederlands centrum voor dr. Schüssler’s celzouttherapie is ook voortdurend in ontwikkeling.

Zo zijn van onze hand verschenen: de ‘Werkmap voor therapeuten’ (sinds 1999), het Ankertje ‘Dr. Schüssler’s celzouttherapie’ (2002) en ‘Gezichtsdiagnose’ (2006).

De werkmap geven wij uit in eigen beheer en wordt elke

2 jaar up to date gehouden. De boeken ’Gezichtsdiagnose’ en ’Dr. Schüssler’s celzouttherapie’ zijn inmiddels diverse keren herdrukt en nu toe aan vernieuwing.

Middels dit boekje menen wij een combinatie te kunnen bieden van beide boeken. Wij hebben hierin opgenomen:

De beschrijvingen en gezichtskenmerken (met foto’s) van de zouten, de nrs.1 tot en met 27. De basis- en de toegevoegde middelen, oftewel de soorten die wij als

VitaZouten® kunnen leveren.

Gezichtskenmerken in combinatie met astro-biochemische constitutie, eigenschappen die aan de geboortedatum

kunnen worden gekoppeld, blijken goede handvatten te zijn om celzouten toe te passen.

Dit boekje is dan ook bedoeld u te helpen bepalen welke celzouten voor u van belang kunnen zijn om uw gezondheid te ondersteunen. Neem gerust contact met ons op

wanneer u meer ondersteuning nodig heeft voor de juiste keuze van de middelen.

Klik hier om het boek te bestellen
VitaZouten poeder: Uw persoonlijke mengselWij adviseren het gebruik van VitaZouten op basis van gezichtskenmerken en biochemische constitutie.
In de praktijk blijkt dat er vaak meerdere zouten worden geadviseerd. Om het gebruik ervan te vergemakkelijken, kunnen wij persoonlijke mengsels samenstellen op basis van de geadviseerde VitaZouten.  Dat kan ook in combinatie met compositum basis en/of extra zijn. Wij leveren deze persoonlijke mengsels in een verpakking van 300 gram. Dat is voldoende voor ongeveer 6 weken.
Klik hier voor de aanvraag van een persoonlijk advies.
Ook voor therapeuten maken wij het mogelijk deze zouten te laten maken. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen of een email sturen.Dieren zijn net als mensen warmbloedige zoogdieren. Vanuit dit oogpunt bekeken zijn celzouten niet alleen voor mensen maar ook voor dieren van het grootste belang voor een goed werkende celstofwisseling en daardoor voor het optimaal functioneren van het herstellend vermogen en de vitaliteit.

Bij dieren kan de geboortedatum een eerste belangrijke aanwijzing zijn aan welke celzouten het dier snel tekort heeft. Daarnaast geven foto's van het dier een goed beeld van zijn/haar constitutie.

Klik hier voor het aanvraag formulier tekortkenmerken voor dieren

Voor dieren kunnen wij een speciaal samengesteld mengsel leveren in poedervorm. Hierdoor is het voor elk dier toepasbaar en in te nemen.


Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact opnemen via 0517-469316Er is een bijzondere hernieuwde uitgave van onze werkmap!
In deze uitgave zijn uitgebreid de toegevoegde middelen: de celzouten 13 tot en met 27 opgenomen in de Materia Medica en in het repertorium.
In 1999 is de eerste uitgave verschenen. Onze wens was toen de Schüssler therapie meer bekend te maken binnen Nederland. Nu 17 jaar later zijn er ruim 3000 werkmappen verspreid.
Omdat wij de werkmap vanaf het begin in eigen beheer uitgeven, zijn wij in staat opgedane vernieuwde kennis en inzichten op te nemen in een herziene uitgave. Vandaar dus dat wij nu een 11e vernieuwing kunnen bieden.
Sinds 2005 is de gezichtsdiagnose opgenomen in de werkmap. Het blijkt een goede methode om te bepalen welke celzouttekorten iemand heeft.
Zelf werken wij graag met twee referentiekaders: Gezichtsdiagnose en Astro-biochemie, ondersteund door de Materia Medica en het repertorium.
In de uitgave van 2012 hebben wij als 2e deel de Theorie en Materia Medica (een bewerking van het boek “The twelve tissue remedies” van Boericke & Dewey) opgenomen.
Een speciaal gedeelte over dieren werd met dit 2e deel overbodig.
In 2015 kwam er uitbreiding over de gezichtsdiagnose t/m celzoutnummer 27. Ook de beschrijvingen van deze ‘toegevoegde’ middelen konden wij sterk verbeteren. Daarnaast hebben wij de cd-rom met hyperlinks uitgebracht.
Diegenen, die de aanschaf eenmaal op papier hebben gedaan, kunnen en willen wij de digitale uitgave graag tegen een sterk gereduceerde prijs leveren.

En dan nu 2017, weer een vernieuwde uitgave van de werkmap.

De Materica Medica hebben wij opgenomen bij de beschrijvingen van de diverse celzouten. Ook de ‘toegevoegde’ middelen (nrs. 13 t/m 27) zijn verwerkt in Materia Medica bij de beschrijvingen.
In het repertorium zijn deze nummers nu ook opgenomen.
Onze wens bekendheid te geven aan deze veilige, natuurgeneeskundige therapie lijkt aardig te lukken. De “mond op mond” reclame, adviezen aan individuele raadvragers en de door ons zeer op prijsgestelde feedback. Kortom een ieder die met ons enthousiast werd, heeft hieraan meegewerkt.
Ook aan de concurrentie van andere bedrijven is dit te merken.
Mede daardoor; wij krijgen veel vragen omtrent het verschil in werking tussen de homeopathisch geregistreerde Schüssler zouten en onze VitaZouten. In de bijlage vindt u een uitgebreide beschrijving over wat dit onderscheid inhoudt. Tevens is een prijslijst en de nieuwe inhoudsopgave toegevoegd. Dr. Schüssler heeft in zijn eerste geschriften het belang al aangegeven dat het zout in natuurlijke vorm en als door de lichaamscellen opneembare stof aangevuld dient te worden voor de werking zoals hij die bedoelde.

Als Nederlands Centrum garanderen wij uitsluitend de werking van de celzouten  - VitaZouten -  zoals zij door
Vita-reform op de markt worden gebracht:
Natuurlijk gevormde zouten  en ambachtelijk bereid.