logoVitaZouten?

Lees meer...
Celzouttherapie.nl bestaat uit:
Het Nederlands centrum voor Dr. Schüssler's celzouttherapie en Vita-Reform Van der Snoek
webbanner2

Het verschil tussen de celzouten van Vita-reform, VitaZouten®, ambachtelijk bereid volgens de klassieke receptuur van Dr. W. Schüssler en andere op de markt zijnde celzouten met een homeopathische registratie.

De leverancier van Vita-reform geeft verschillende redenen aan waarom de bereiding van deze zouten NIET overeen komt met de eisen van de Pharmacope van het HAB (Homeopathisches Arzneimittelbuch):

* De draagstof lactose is gekristaliseerd (droge stof) en niet geagglomereerd (bevochtigd) waardoor het geen water bevat. Door het gebrek aan water kan geen energie opgeslagen worden. Water is de enige draagstof voor energie.

 

VitaZouten zijn hierdoor gemicrominiseerd, dwz. door verwrijving met droge lactose  gaan de moleculen sneller bewegen waardoor oppervlakte vergroting ontstaat en zij beter door het lichaam opgenomen worden.

Hierdoor zijn VitaZouten micro-supplementen en geen homeopathische geneesmiddelen.

* De zoutkristallen worden aanzienlijk minder verkleind als in het HAB staande criterium, tot het niveau zoals zij in de natuur voorkomen door de handmatige verwrijving in een stenen vijzel

Hierdoor zijn zij homogeen (gelijk ) aan de in onze voeding voorkomende zouten en hebben  daardoor een biochemisch aanvullende werking (miocronutriënten).

 

* De verwreven zouten hebben een natuurlijke oorsprong.

* De productie geschiedt naar levenmiddelenstandaard (Micronutriënten)

Dit verklaart waarom de celzouten van Vita-reform geen homeopathische registratie hebben en dus ook niet onder de homeopathische geneesmiddelen vallen.

VitaZouten vullen tekorten aan zouten, therapeutisch weer aan (celrevitalisering) waardoor de vitaliteit en het herstellend vermogen geoptimaliseerd worden. 

Dit is het wezen van de door Dr. Schüssler ontwikkelde therapie in tegenstelling tot de energetische prikkel therapie van de homeopathie.

Om het verschil in celzouten naar productie en werking duidelijker te maken hebben wij, Vita-reform,  onze celzouten de benaming VitaZouten gegeven, dit in onderscheid van de homeopathisch geregistreerde Schüssler zouten.